Firmy často nahrazují máslo nebezpečným palmovým tukem, říká odbornice | E15.cz

Firmy často nahrazují máslo nebezpečným palmovým tukem, říká odbornice

1080p720p360p
13. září 2017 • 19:30

Za nespravedlivý, nemravný a nesprávný považuje Jana Hajšlová dvojí metr kvality potravin. Odbornice na jejich analýzu tvrdí, že firmy zneužívají neznalost Čechů a podsouvají jim horší výrobky za podobné ceny.

Ukazuje to na příkladu olivových olejů: tuzemští spotřebitelé raději sáhnou po rafinovaných místo toho, aby si vybrali panenské. Ty jim chutnají víc zkrátka proto, že jsou na ně zvyklí a dřív kvalitnější výrobky nebyly dostupné.

Za velmi problematický pak ze zdravotního hlediska považuje palmový tuk, kterým prý společnosti často nahrazují máslo. Jak je to tedy s kvalitou potravin v Česku? Proč jsou v obchodech vajíčka s pesticidy? A které výrobky v supermarketech ji děsí?


Všechna videa z rubriky Štrunc můžete vidět ZDE.


Bilance: Kam až vyšplhá cena másla? Ani zdvojnásobení dodávek na ukojení poptávky nestačí
Nastává čas chudnutí. Mladí se budou mít hůř a přijdou o svá práva, tvrdí politolog Slačálek
Chorvatsko, jak ho neznáte. Podívejte se na ruiny luxusního turistického rezortu nedaleko Dubrovníku
Češi musí mít v čokoládě stejně kakaa jako my, kritizoval Juncker dvojí kvalitu potravin v EU
Němci narazili. Největší automobilky jim vycouvaly z frankfurtského autosalonu

Autor: Pavel Štrunc - Info.cz
 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!